35,10,0,50,1
25,600,60,1,3000,5000,25,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,2,1,0,0,46,15,5,2,1,0,20,0,0
Website1
Website2
Website3
Logo
Website4
Website6
Website5

Westie Nederland Familie dag 2022 - 19juni 2022

“De alles is anders-show” [en toch ook weer niet].

In het verleden hadden we al diverse redenen waarom dit leuke evenement niet door kon gaan.

Een virus met een hele grote hoofdletter C., zelfs 2 jaar op rij, maar ook eens door te grote warmte voor onze kleine lieverdjes. Hee dat is actueel; terwijl dit geschreven wordt is het al een ruime week dertig graden buiten…..

Maar dit keer waren de weersgoden gelukkig milder gestemd, midden juni was wellicht ook een beter tijdstip dus met de geprikte datum van 19 juni jl, kon na 3 jaar de draad weer opgepakt worden. Dat het na zo’n lange tijd niet meteen storm zou lopen werd op de koop toegenomen, waarbij een minimum aantal inschrijvers wel vereiste blijft natuurlijk.

Uiteindelijk kwam ook dat goed en waren we precies met een leuk clubje om iedereen aandacht te kunnen schenken en te wennen aan een nieuwe plek en de diverse onderdelen van het evenement. En toch in de ochtend nog een paar spettertjes op weg naar Nieuwegein, maar voor aankomst werd het al droog en dat bleef het ook tot na afloop, precies zoals je het zou bestellen, als dat zou kunnen.

Nieuwe locatie, nieuwe gezichten

Al enige tijd was bekend dat de eerder meermaals gebruikte locatie in Utrecht geen optie meer zou zijn en dat er naar een alternatief gezocht moest gaan worden. En die locatie moest vanzelfsprekend aan een paar basis eisen voldoen. Liefst centraal gelegen in NL, liefst rustig en lekker groen, bij voorkeur ietsjes ruimer, parkeren, sanitair, een binnen locatie voor het geval dat….de wensen waren legio maar ga daar maar eens in voorzien.. de angst voor concessies en doorstrepen ligt dan al snel op de loer. En toen vielen er in korte tijd een hoop puzzelstukjes op hun plek.

Bij Doggyland, de hondenschool van Davey Vosmeer, die op evenemententerrein Middengaarde in Nieuwegein gevestigd is vonden we alles… en een beetje meer. Een super bijkomstigheid was dat Davey bij de eerdere edities aanwezig is geweest voordat hij zelfstandig is geworden, en daardoor al veel wist over de aard van het evenement en WNL goed kende.  

De grootste opsteker was wel het evenemententerrein Middengaarde. Gelegen aan het kruispunt van A2 en A12 ligt dit prachtige plekje. Ruim en uitgestrekt toch heel rustig en beschut. Prima parkeerplek vooraan. Daarbij is de rest het terrein in compartimenten opgedeeld met veel groen in meerdere afgeschermde stukken, waardoor we gedurende het programma telkens een veldje op konden schuiven. Ideaal.

Na aankomst stond er eerst een lunch op het programma en konden alle doggies alvast de eerste energie kwijt na de autoreis. Het begin van het kersenseizoen werd gevierd met een mooie grote schaal waar iedereen die het graag lust uit kon pakken.

Door de inbreng van Davey waren de onderdelen ook anders; zeg nou zelf, wanneer heb je met je hond “Escape-room” gespeeld?? Een super leuke interactie tussen hond en baas met veel afwisseling. Omdat er geen voorzieningen waren voor de bekende westie-race ging deze niet door. Daarvoor in de plaats waren er een heel aantal agility toestellen, voor elk wat wils. De prijsuitreiking werd naar een loterij omgebogen omdat de uitslag best gecompliceerd was en we met leeftijd categorieën te maken hadden. Bovendien past de Olympische gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen,  prima bij een happening als deze.

 

Eindelijk was het dan zover, na twee jaar dankzij Covid-19, konden we weer met een groter gezelschap bij elkaar komen en een wandeling organiseren.

Zondag 27 maart werden we verwelkomd bij ’t Berghuis, midden in de bossen van Amerongen en aan de voet van de Amerongse Berg dat deel uit maakt van het nationaal park “Utrechtse Heuvelrug”.

De activiteiten commissie had weliswaar een aparte zaal gereserveerd, maar het mooie voorjaarsweer zorgde ervoor dat we met z’n allen buiten van de koffie/thee met appelgebak konden genieten.

Ruim 30 Westies en nog meer baasjes begonnen vervolgens aan de schitterende route, door Bianca en Arie-Jan vooraf verkend. Het was voor iedereen genieten van de fraaie omgeving, de ontluikende natuur, het prima weer, de Westies en de fijne gesprekken onderling.

Bij terugkomst stond het “Westie Winkeltje” uitgestald, waar menigeen leuke hebbedingetjes van zijn/haar gading kon kopen. Ook de tombola ging van start, er waren leuke prijzen te winnen, deels geschonken door gulle gevers.

Als lunch werd een kop lekkere groentesoep geserveerd, niet zo maar een kop maar een reuze kop soep, vervolgens kon een ieder gebruik maken van het rijkelijk uitgestalde broodbuffet.

Deze dag werd afgesloten met napraten over een zeer geslaagde bijeenkomst en dank aan de activiteitencommissie voor de organisatie.
 

Stef van Goor

Zo’n 50 Westie liefhebbers/leden en ca. 30 Westies meldden zich zondag 24 maart 2019 voor de voorjaarswandeling van Westie Nederland op de Veluwe.
Prima “lente” weer, de vooraf bestelde zon was volop aanwezig, prettige kennismaking met de één en hartelijk weerzien met de ander en uiteraard de “Westies”, variërend van jong tot ouder, waaronder een pup van 10 weken met de fraai naam- Quint.

Hartelijk welkom geheten bij “Boshuis Drie”, waar we over een eigen locatie konden beschikken “De Buurtjes”. De ontvangst was prima met een koffie variant of thee uiteraard met de appeltaart waar ze zo om bekend staan. Een enorm stuk appeltaart dat voor een aantal toch iets te groot bleek te zijn, maar wel verschrikkelijk lekker en met een flinke dot slagroom. Vervolgens werd de “groepsfoto” gemaakt, aansluitend ging de wandeling van start, ruim een uur lang door de schitterende Veluwse bossen.
Bij terugkomst werd een drankje genuttigd, loten verkocht voor de tombola, waar veel prijzen waren te winnen en was er de gelegenheid om leuke Westie dingen te kopen in het
Winkeltje.

De lunch bestond uit een kop soep naar keuze, boerenlandbrood met ham &kaas, brood met een vleeskroket en salade. Iedereen liet het zich goed smaken, maar ook hier bleek dat ze beslist geen kleine porties serveren.
Kortom een meer dan geslaagde dag, waarvoor dank aan de activiteitencommissie en speciale dank aan de maar liefst vier aanwezige fotografen, die schitterende foto’s hebben gemaakt en al direct op de Facebook pagina van Westie Nederland waren te bewonderen.

Een meer uitgebreid verslag staat te lezen in de komende Westie Post die voor de zomer verschijnt.

Vanaf 25 mei 2018 is de Europese Privacy Wet van toepassing, in Nederland de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd.
Dit betreft de wetgeving op het gebied van persoonsgegevens en het vrije verkeer van die gegevens.
Aangezien de AVG ook voor alle verenigingen in Nederland van toepassing is, heeft Westie Nederland de onderstaande privacy verklaring opgesteld.

© 2016 Westie Nederland